Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

amikor két fiú között történik valami...

2011. október 01. 20:38 - Dávid_X

Gondolatok - a titkokról

Nem lehet boldog ember az, akinek titkai vannak. Kisebb titkokból lehet néhány, de azok nem számítanak, mert tét nélküliek. Nem is igazi titkok ezek, nevezzük inkább - legyünk optimisták - még ki nem derült meglepetéseknek!

A nagy titkok viszont felőrlik az embert. Munkában, magánéletben, családon belül a titkok rombolnak. Bizalmat, szeretetet, kedélyállapotot, mindent. Rátelepszenek a maguk környezetére és átitatják valami romlottsággal az egészet. A munkát, a családot, a szerelmeket, a barátságokat - ha nevezhető barátságnak egy olyan kapcsolat, amiben helye van titoknak.

Ha pedig a titok akkora, hogy a felfedése képes lenne feldúlni egy egész életet, akkor az rátelepszik mindenre. Ott van a munkahelyen ott van az egyetemen vagy a középiskolában, de valószínű, hogy nagyon gyakran végigkíséri az egész gyermekkort. Együtt kelünk és fekszünk vele, néha nagynak tűnik a hatalma, néha kicsit feledhető, de aztán visszatér megint.

A titokgazda féltve őrzi a kincset, ami kissé furává is teszi őt a környezete számára. Ügyetlensége vagy jelleme miatt esetleg előbb-utóbb megfejtődik a titok, de a legtöbb esetben kimondva nem lesz sosem. Az ügyesebb titokgazdák (valószínűleg ők vannak a legtöbben) sosem lesznek megfejthetőek. Maradnak kissé fura figurák a környezetükben, de a legtöbb esetben a titoknak még csak a közelébe sem jut senki. Épp ezért talán nekik a legnehezebb. És talán ők lesznek a legboldogtalanabbak egész életükben.

Irigylésre méltóak a titok nélküli emberek. Olyan utat mutatnak, amit a tartósan nagy titokkal együtt élők soha sem fognak követni, mert túl nagy lenne az ára. Vagy csak azt hiszik, hogy túl nagy lenne az ára. A nagy titkot felfedők egy része megfizette ezt az árat és megérte nekik, más részüknek nem is volt ez olyan nagy ár, sőt, inkább letisztult az életük, megtisztultak a barátságok és a családi kötelékek. Vagy elhaltak, de ezeket meg nem érdemes sajnálni.

És biztos vannak, akiknek nem érte meg. Róluk viszont keveset hall az ember, mert jogos önvédelemből nem mutatkoznak úgy, mint azok, akiknek megérte.

Egy nagy titok életen át tartó őrzése talán a legnehezebb életforma, amit választhat magának az ember.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fiussztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr813261247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ravenblog · http://ravenblog.freeblog.hu/ 2011.10.30. 15:32:38

Szia!

Szerintem a Titok, minden emberhez hozzátartozó érzés. Úgy gondolom nincsenek titok nélküli emberek. Mindenkinek vannak titkai, még nekem is. :D Gondolom e bejegyzés a titok magánéleti részére értendődött (heh, milyen érdekes szó ez XD), és arról szól, hogy felvállalják-e magukat a másképpen érző emberek. De lehet félreértettem amit olvastam. :S
Szerintem titokkal lehet élni, és érdemes is. Egy kis titokzatosság sosem árt. ;)

Raven

Dávid_X 2011.11.01. 22:44:30

Kis titokzatosság tényleg nem árt, sőt, kell is. Csak van egy titok "méret", ami már túl van a kicsin... :) És ami nagy, az általában nehéz is. :)

Ravenblog · http://ravenblog.freeblog.hu/ 2011.11.04. 18:49:09

@Dávid79: Gondolod, hogy az egyén választja meg a titok méretét? Mármint ő állítja be, hogy "nagy legyen vagy kicsi", mint a légkondit? Szerintem a titok súlya attól függ ki mennyire érzi súlyosnak az adott titkot.

Dávid_X 2011.11.08. 22:45:53

@Ravenblog: A titok "méretét" én inkább úgy definiálnám, hogy a felfedése mennyire borítaná fel az addigi mindennapokat és változtatná meg a kapcsolatokat (barátok, de főleg család). Nem csak annak lesz nehéz, aki felfedi, hanem azoknak is, akiknek felfedné. És hogy mennyire lesz nehéz, hát ettől lesz a titok nagy vagy kicsi. Szerintem... :)

Ravenblog · http://ravenblog.freeblog.hu/ 2011.11.08. 22:49:22

@Dávid79: Vajon, ha titkok nélkül élnénk, akkor a rejtélyesség, és a misztikum is okafogyottá válna?
Mert ha úgy vesszük mint nicknevek is titkok vagyunk, hiszen nem ismerjük a másikat, az arcát, a lényét, csak a bebillentyűzött gondolatait.

D.Peti 2012.01.17. 20:08:42

Jó a téma, Jó az oldal, Gratulálunk! És köszönjük a linkelést! Üdvözlettel: Anders Oldalak
amikor két fiú között történik valami...
süti beállítások módosítása